3 kommenttia artikkeliin ”Eevan muistokirja”

 1. Eeva – muistosi on sadoissa mielissä maailmalla.

  Ihana iloinen ihminen Eeva jätti meidät, kun kevät oli koittamassa ja tuomassa uutta valoa tähänkin vaikeaan vuoteen. Covid näytti olevan rauhoittumassa, mutta sodan aseet ja ilmapiiri on tuonut uuden tuskan ja varjon maailmalle. Kuten Sari jo kirjoitti, iloisena me muistamme sinut ja iloisina lupaamme pysyä, vaikka tieto kuolemastasi saikin meidät itkemään ikävää ja kaipausta sinua, persoonaasi ja kaikkea meidän kanssa ja meidän hyväksi tekemääsi kohtaan.

  Työkaverisi Ari ja Sari kirjoittavat sinusta edellä hienosti ja kuvaavat sinun kanssa lähellä eläneinä upeita piirteitäsi ihmisenä ja työntekijänä. Hienolla tavalla myös kaikki kurssilaiset kokivat sinussa paljon samaa. Se alkoi, kun kävit heidän kanssaan viestinvaihtoa kauan ennen kurssin alkua ja kursseille tullessaan he kokivat, että kaukana Kuopiossa oli jo joku, jonka he tunsivat. Se kaikki vahvistui kurssin aikana ja kursseilta lähdettyään, kymmeniin maihin maailmalla, operaatioihin ympäri maailman, Eeva ja CMC jäivät kaikkien mieleen.

  Nyt olet siviilikriisinhallinnan enkeli-Eeva ja suu naurussa seuraat nyt korkealta, kuinka edelleen edistämme rauhaa ja vakautta, pakerramme operaatioissamme, pohdimme koulutusta, järjestämme kursseja, pidämme luentoja, jaamme todistuksia, lähetämme väkeä moniin tehtäviin – ja yritämme parhaamme siinä suunnassa ja sillä huolella, jolla sinä aina teit työsi ja näytit meille mallia. Ja kannustit meitä kohtaamaan ilolla vaikeatkin haasteet ja uskomaan siihen mitä ja miten teemme.

  Kaipaamme sinua ja olemme iloisia, että saimme sinut tuntea tässä maallisessa taaperruksessamme. Kaunis ja ikuinen muistosi on sadoissa mielissä maailmalla.

  Vastaa
 2. Joukko nykyisiä ja entisiä cmcläisiä kokoontui eilen 7.5. Eevan siunaus- ja muistotilaisuuteen Kuopiossa. Meillä oli ilo ja kunnia muistella Eevaa hänen perheensä, sukulaistensa, koulu-ja opiskelukavereiden sekä ystävien kanssa. Vaikka suru hiljensi meidät useasti ja niiskutus täydensi hiljaisuutta, me myös nauroimme muistellessamme Eevaa. Hänen iloisuutensa, hymynsä, kykynsä koskettaa ihmisiä ja olla läsnä nousi useasti esille. Vaikka Eeva jätti meidät, muistelemme häntä aina hymyissä suin ja säilytämme Eevan asenteen perintönä CMCn toiminnassa ja arjessa.

  Kirsi Henriksson
  Johtaja
  CMC Finland

  Vastaa

Jätä kommentti